Näthandel

Att shoppa på nätet har sina fördelar. Men vad kan man egentligen handla på nätet? Webbhandeln, eller e-handeln, delas in i två underkategorier; nätauktioner och handel via nätbutiker. Betalning sker främst genom kreditkort, faktura, postförskott eller direktöverföring till bank men andra betalningsalternativ som Paypal och Swish finns också och används. Under juli, augusti och september 2016 handlade i snitt 65 % av konsumenterna på nätet varje månad och det som köptes främst var kläder, skor, mediaprodukter samt skönhets- och hälsoprodukter. Eftersom webbhandeln har kommit att bli så stort, finns det också nästintill oändliga saker som vi vanliga konsumenter kan köpa.

Att handla nästan vad du vill

Som rubriken säger, kan du i dagens moderna IT-samhälle nästan handla vad du vill och önskar på nätet. Du kan exempelvis handla allt från färdiglagad mat till matvaror som du själv har beställt från butiken, till skönhetsprodukter, skor, kläder, heminredning, möbler och elektronik. Du kan handla nya saker eller äldre saker, saker som inte längre tillverkas i Sverige, unika saker som inte du trodde existerade. På nätet kan du shoppa nästan allt.

Vardagsärenden

Att besöka din bank eller försäkringskontor är inte längre lika nödvändigt. Detta kan du ofta med fördel göra på nätet. Det finns också flera sajter som kan hjälpa dig att jämföra priser, försäkringar och andra underlag som kan hjälpa dig till att ta ett bra och välinformerat beslut.

Att åka och handla på närmaste mataffär på vägen hem efter jobbet är inte heller en tvungen aktivitet längre. Restauranger erbjuder hemkörning av olika maträtter och vanliga matbutiker erbjuder hemkörning av din matkasse. Det kan exempelvis vara en färdig matkasse med tillhörande recept och varor, eller så är det matvaror som plockats ihop utifrån din egen lista. Flera butiker har drive thru om du vill hämta upp dina kassar men inte vill gå in i butiken.

Beställa från Sverige eller utomlands?

Genom en enkel knapptryckning, eller två, kan du beställa varor och produkter från världens all hörn. Har du till exempel hittat ett par skor som inte finns i Sverige utan endast i USA? Det är inga problem längre! Oftast går det väldigt fort och smidigt att beställa varor utanför Sverige.