Nyheter

Säkerhets krypteringar för online handeln

Kryptering är en komplex process som kan utföras när data överförs i ett program. Det finns flera typer av kryptering. Det beror främst på vilken typ av data som skickas eller lagras.Fil kryptering är metoden för att kryptera en fil innan den lagras. Data kan inte läsas om krypteringsnycklarna försvinner eller manipuleras. Krypteringsnyckeln kan göras med hjälp av ett smartkort eller en digital signatur. Den digitala signaturen kan genereras av en hemlighet och därför kan den andra parten verifiera att filen är krypterad.

Informationskryptering är en annan form av datakryptering. Den används när en fil eller mapp inte kan dekrypteras utan rätt att läsa data. Om filen till exempel lagras på en extern enhet är det mest troligt att systemet inte kan känna igen den som en fil eller mapp. För att garantera säkerheten måste en rad dekrypterings nycklar genereras för att få tillgång till informationen. Den vanligaste krypteringen är den symmetriska typen. När två filer krypteras med den här metoden krävs bara en nyckel för att låsa upp informationen. Två nycklar kan genereras med hjälp av olika parametrar. Nyckellängden är också en viktig komponent. Det här är det maximala antalet tecken som kan användas i en krypteringsnyckel. Ju kortare tangentlängd desto svårare är det att knäcka krypteringsnyckeln. Det finns flera typer av algoritmer som används i kryptering. Dessa algoritmer är binära, symmetriska och variabla. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar. De vanligaste algoritmerna är RSA, AES, Blowfish och DES.

Lagring av datainformation

En vanlig användning av kryptering är för e-post. Eftersom e-postmeddelanden måste lagras och levereras till olika servrar är det viktigt att data förblir säkra. Om data är för öppna, kommer det att vara sårbara för hackare. Kryptering används för att ge säkerhet för både klient och server. Som standard använder servern symmetrisk kryptering, medan klienten använder den asymmetriska algoritmen. Krypteringar för online shopping har utvecklats under åren. Detta beror på det faktum att Internet har vuxit exponentiellt under de senaste åren. För att vara säker från cyberbrottslingar online shopping är nödvändigt. Därför online shopping företag bör genomföra starka krypteringsalgoritmer.

Detta är en bra sida omniflit.se om shopping.